Ismét egy hazai építőipari vállalkozást mutatunk be. Ezúttal az Ambíció Kft.-t ismerhettük meg, és egy Volvo minikotrót is szemügyre vettünk.
Ismét egy hazai építőipari vállalkozást mutatunk be. Ezúttal az Ambíció Kft.-t ismerhettük meg, és egy Volvo minikotrót is szemügyre vettünk.

Ambiciózus mini
munkát vállal

Ismét egy hazai építőipari vállalkozást mutatunk be. Ezúttal Budakalászon jártunk, ahol az Ambíció Kft.-t ismerhettük meg, illetve egy Volvo minikotrót is szemügyre vettünk.

A cikk megjelenését az Ascendum Építőgépek Hungária Kft. támogatta.

Látogatásunk alkalmával, Polgári Elemérrel, a cég tulajdonos ügyvezetőjével beszélgettünk, aki elmesélte, hogy ők elsősorban egy magas- és mélyépítési munkák generál-kivitelezésére szakosodott cég. Ezen belül is leginkább járda- és útépítéssel, illetve fenntartással foglalkoznak, de a lokális, kátyúzási feldatok mellett aszfaltozási munkákat is végeznek. Ezeken felül az autóbejárók kivitelezésétől, a játszóterek és utcabútorok telepítésén át egészen a magasépítési befejező munkákig elég széles a paletta, amit lefednek. Elsősorban önkormányzatoknak és a Budapest Közút Zrt.-nek dolgoznak, de vállalatoknak és magánszemélyeknek is szolgáltatnak. A cég jelenleg mintegy 20 főt foglalkoztat, de a gépparkjuk ennél nagyobb, tehát minden embernek jut legalább egy, de inkább több gép is – jegyezte meg viccesen a cégvezető.

AZ AMBÍCIÓ ÉPÍTŐIPARI KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.-RŐL

Az 1990-ben alapított Ambíció Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. magas- és mélyépítési munkák generál-kivitelezésére szakosodott. Két évtizednyi tapasztalat birtokában a tervezéstől a kulcsátadásig az építőipar minden szegmensében jelen vannak. Tevékenységi köreik az alapítás óta folyamatosan bővültek az építőipar igényeihez és lehetőségeihez igazítva.

FŐSZEREPBEN A KOMPAKT GÉPEK

A munkafolyamatok kapcsán kiemelte, hogy az útjavítási munkálatok túlnyomó részét a forgalom fenntartása mellett végzik el. Az ilyen típusú munkák során az a közös jellemző, hogy szűk munkaterületen kell dolgozniuk, nagyon kevés a hely, emiatt a gépekből is a kisebb méretű, csúszókormányzású rakodókat és minikotrókat kell használniuk. Elmondása szerint ezért is viszik a prímet a kisebb gépek az Ambíció Kft.-nél.

A KIEGÉSZÍTŐKKEL KÖNNYEBB
AZ ELŐMUNKÁT KIVÁLTANI

Ottjártunkkor egy 2,5 tonnás Volvo ECR25D kódjelű minikotrót sikerült szemügyre vennünk, amit az Ascendum Kft-től vásároltak. A géphez több kiegészítőt is beszereztek. Ezek között vannak különböző szélességű kanalak, de egy Rammer hidraulikus bontókalapács is. Az utóbbi elsősorban a járdabontásoknál jelent nagy segítséget, mert akár 3-4 ember munkáját is ki tudják vele váltani. A keskeny kanál vízvezetékek fektetésénél a leghasznosabb.

A NAGYOBB GÉPEK MÉLTÓ KIHÍVÓJA

A kompakt gépek szállítási megoldásairól sok variációt hallottunk már, ezek közül az Ambíció Kft. a saját teherautóval történő szállítást alkalmazza, legalábbis a Volvo ECR25D-t így szállítják a helyszínekre. A géppel kapcsolatban elmondta, hogy szinte minden héten máshol használják.

VOLVO
ECR25D

VOLVO
LH50
HOMLOKRAKODÓ

MOTOR
VOLVO D4J

TELJESÍTMÉNY
87 KW

MAXIMÁLIS NYOMATÉK
466 NM

KANÁL KAPACITÁSA
41,6 M3

MAXIMÁLIS TEHERBÍRÁS
5750 KG

MŰKÖDÉSI TÖMEG
9500 KG

Mivel a cégnek sok gépe van, ezért egyelőre 400-500 üzemóra van csak Volvóban. Molnár Ferenc építésvezető, aki rendszerint maga kezeli a gépet elmondta: az eddigi üzemeltetési tapasztalatok kifejezetten pozitívak, mert a minikotró nem fogyaszt sokat, viszont méreténél fogva hatékonyan bevethető a legkülönbözőbb munkáknál. Ez egybecseng a svéd gyártó véleményével is, mert ők is kiemelték, hogy a zéró farsöprésű gép sokoldalú, és ebben a méretkategóriában piacvezetőnek számít, emelési kapacitásban és szakítóerőben is felveszi a versenyt a nagyobb és erősebb kotrókkal. Mi két helyszínen nézhettük meg a gépet, egy IV. kerületi járdafelújításnál, majd a cég telephelyén egy kisebb közműépítésen.

ALACSONY FOGYASZTÁS MELLETT
ERŐS TELJESÍTMÉNYRE KÉPES

KIS MÉRET, NAGY ERŐ, SOKOLDALÚSÁG

Az ECR25D tervezése során a teljesítmény mellett fontos szempont volt, hogy mozgékony és könnyen szállítható legyen. Ezt az ideális szállítási súly és a Volvo integrált kanálszállító rendszere is segíti. A Volvo fontosnak tartotta, hogy a gépet valóban sokféle munkára lehessen befogni, ezért a különböző szerelékek közül többféle kanalat, hidraulikus törőfejet és számos gyorscsatlakozót lehet választani.

KÖNNYŰ KARBANTARTHATÓSÁG

A gyártó próbálta a szervizelhetőséget is megkönnyíteni. A gépre szerelt szélesen nyitható motorháztető abban segít, hogy könnyebben hozzá lehessen férni minden, a napi működés miatt fontos szerelési ponthoz. A kenési pontokra vonatkozó 50 órás intervallum sok időt és költséget megtakarít a kivitelezőknek. A hidraulikaolaj is könnyen ellenőrizhető az átlátszó házba épített hidraulikus szűrőnek köszönhetően, ez az állási idő csökkentésében segíti a tulajokat.

Ambiciózus mini

Ezúttal Budakalászra látogattunk, az Ambíció Kft.-hez, ahol egy Volvo minikotrót néztünk meg közelebbről.

BŐVEBBEN AZ ASCENDUM ÉPÍTŐGÉPEK HUNGÁRIA KFT. –RŐL

>

Kérdezz közvetlenül a forgalmazótól!

Ha a cikk felkeltette az érdeklődésedet, lépj közvetlenül kapcsolatba a forgalmazóval, szívesen válaszolnak szakmai vagy értékesítéssel kapcsolatos kérdésekre.

A *-gal jelzett mezők kitöltése kötelező.
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi irányelve valamint az Általános Szerződési Feltételei érvényesek.